Peregrine Pinot Noir - 2004

RÖDA VINER 14.5%
Primewine Sweden
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2004
2008
Framställning: Peregrine Wines ligger i Central Otago långt söderut på den södra ön av Nya Zeeland. Klimatet här under sommaren är varmt och torrt med svala nätter. Peregrines vingårdar ligger i Gibbston och Cromwell. 2002 var en mycket bra årgång i Central Otago med en lång mognadsperiod som gav mycket koncentrerade druvor. Efter skörden fick druvorna macerera i en vecka för att dra ut tannin och färg. Efter den malolaktiska jäsningen lagrades vinet på sin fällning i nya och gamla franska barriques i 10 månader. Vinet buteljerades sedan utan filtrering.
Utseende: Körsbärsröd färg.
Doft: Drygt medelstor, intensiv och djupt fruktig doft med ädla druvaromer, modernt och fatrostad med ett kryddigt inslag och komplexa undertoner.
Smak: Drygt medelfyllig, intensivt bärig och fruktig med en god syra, balanserade tanniner och med en mycket tydlig ursprungskaraktär.
Användningsområden: Allra bäst passar Pinot Noir-viner precis som Bourgogner till medelkraftiga rätter av fågel och ljust eller elegant kött. Låt gärna en syrlig rödvinssås eller en sås smaksatt med dijonsenap ingå i rätten eftersom dessa smaker rundar av det unga vinet och lyfter fram mer av dess med fruktiga sidor. Ett annat sätt är att matcha vinet med feta såser. Vinner på att luftas en stund i karaff innan servering. Servera vinet i glas med stora kupor vid 16-18 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 271 Kr 9877701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer