Château de Pibarnon - 2003

RÖDA VINER 14%
Sigva
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvor: 90% Mouvèdre 10% Grenache Stockarna är mellan 25-30 år gamla.
Karaktär: Mörk djupröd färg. Doft av mörka bär, Intensiv doft med toner av björnbär tillsammans med svartpeppar och tobak samt inslag av mint. Fyllig smak med djupa och kraftfulla, förfinade tanniner.
Passar till: Medelkraftiga och smakrika rätter av kött och vilt med mustiga såser, någon gratäng av rotfrukter och örtkryddad mörk vinsky.
Vininflikation: Organisk odling. Handskörd mellan 22 september och 8 oktober. Avkastning 35 hl/ha. Minst 20 dagars maceration med manuell pigeage i små rostfria ståltankar. Jäsning vid 29 graders temperatur under 3 veckor efter separation av druvkross och skal. Lagring i 450 liters 10 år gamla ekfat under 19 månader. Delar av vinet har även lagrats i små, nya, franska ekfat i 4 månader och sen tillbaka till de stora ekfaten. Ingen klarning eller någon filtrering skedde.
Vinmakare: Comte Eric de Saint Victor & Alexis Cornu
Producenthistorik: När Comte Henric de Saint Victor för första gången provade Château de Pibarnon från årgång 1975 blev han genast förtjust i vinet och bestämde sig för att försöka att köpa gården. Några månader senare var Henric och hans fru Cathrine stolta ägare av Château de Pibarnon med några hektar vingård högst upp i området Bandol. Idag drivs gården vidare av Henric och Catherines son Eric. Gården är idag 42 hektar stor och druvorna är ekologiskt odlade. Årligen produceras här 40 000 lådor.
Området: Bandol ligger i Provence vid Medelhavet ca 10 mil öster om Marseille. Château de Pibarnon har anor från 1200-talet och ligger på en 200 meter hög kulle med utsikt över Medelhavet i söder och bergsmassiven i norr. Läget är exceptionellt med vinodlingar på en bred terrasserad sluttning mot söder. Klimatet är soligt och jorden är stenig och fossilrik med hög andel av kalksten, vilket ger täta viner med bra tanninstruktur.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 232 Kr 9995401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer