Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2003 |
2008 |
Druva: 100% Sauvignon Blanc
Framställning: Egna druvor som skördades i fyra omgångar mellan den 10 och 15 mars, beroende på klon och riktningen på vinrankans rad i vingården. Efter avstjälkning, krossing, pressning fick musten stablilisera sig i 24 timmar, utan skalkontakt. Sedan temperaturkontrollerad jäsning tillsammans med
sin jästfälling i 20 dagar. Efter en månad tappades vinet över till ny tank. Vinet lagrades sedan på den kvarvarande fina jästfällningen fram till blandning, klarning, kylstabilisering och filtrering och buteljering, som ägde rum den tredje veckan i juni 2006
Vinet: Iona är belägen på en platå i bergen, 420 m ö h, omgivet av naturreservatet Kogelberg och med utsikt över Atlanten. Här är som svalast i hela Sydafrika och druvorna mognar upp till två månader senare än i kringliggande vinodlingar. Iona Sauvignon blanc bjuder här på doft av nyplockade päron och svarta vinbärsblad samt nässlor och mineral i både doft och smak.
Producenten: Andrew Gunn och hans familj tog över den vackra men då nedlagda äppelgården 1997. Vinrankorna planterades och vinårgång 2001 var den
första vi fick möta. Vinmakare är Niels Verburg. Sydafrikas Bordeaux har den här delen kallats, men med 50% mindre regn under skördemånaden och en medeltemperatur under växtsäsongen på 17,5 grader. Förutsättningar för en lång och sval mognadsprocess för druvorna tillsammans med ideala växtförhållanden produceras här Sauvignon Blanc i absoluta världsklass.
Framställning: Egna druvor som skördades i fyra omgångar mellan den 10 och 15 mars, beroende på klon och riktningen på vinrankans rad i vingården. Efter avstjälkning, krossing, pressning fick musten stablilisera sig i 24 timmar, utan skalkontakt. Sedan temperaturkontrollerad jäsning tillsammans med
sin jästfälling i 20 dagar. Efter en månad tappades vinet över till ny tank. Vinet lagrades sedan på den kvarvarande fina jästfällningen fram till blandning, klarning, kylstabilisering och filtrering och buteljering, som ägde rum den tredje veckan i juni 2006
Vinet: Iona är belägen på en platå i bergen, 420 m ö h, omgivet av naturreservatet Kogelberg och med utsikt över Atlanten. Här är som svalast i hela Sydafrika och druvorna mognar upp till två månader senare än i kringliggande vinodlingar. Iona Sauvignon blanc bjuder här på doft av nyplockade päron och svarta vinbärsblad samt nässlor och mineral i både doft och smak.
Producenten: Andrew Gunn och hans familj tog över den vackra men då nedlagda äppelgården 1997. Vinrankorna planterades och vinårgång 2001 var den
första vi fick möta. Vinmakare är Niels Verburg. Sydafrikas Bordeaux har den här delen kallats, men med 50% mindre regn under skördemånaden och en medeltemperatur under växtsäsongen på 17,5 grader. Förutsättningar för en lång och sval mognadsprocess för druvorna tillsammans med ideala växtförhållanden produceras här Sauvignon Blanc i absoluta världsklass.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 139 Kr | 8284401 | Beställning |
Kommentarer