Nozze d'Oro - 2001

VITA VINER 12.5%
Sigva
Skapades 2007-03-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2001
2010
Druvor: 80% Insolia 20% Grecanico.
Karaktär: Rikt fruktig i modern, fruktdriven stil, inslag av smör, banan och söt citrus. Smaken är medelfyllig med en god frukt, därtill en uppfriskande syra och god längd med en liten klädsam bitterhet i slutet.
Passar till: Smakrikare maträtter med en liten nyanserad sötma i råvarorna. Aningen kryddheta rätter inspirerade av det thailändska köket.
Vininflikation: Jäsning på rostfria ståltankar, ingen malolaktisk jäsning. Mognat i 10 månader på flaska.
Vinmakare: Gaetano Maccarone & Laura Orsi, konsult Carlo Ferrini.
Producenthistorik: Historien för Tasca börjar 1830 när Don Lucio och Don Carmelo Mastrogiovanni Tasca köpte egendomen Regaleali som ligger i hjärtat av Sicilien. Marken är idag en 500 hektar stor ekologisk oas med både vinbuskar, olivträd, mandelträd och betande får. Varsamt, men innovationsrikt har gården styrts av passionerade vinälskare från familjen Tasca. Idag drivs gården av Lucio Tasca.
Området: Siciliens vinhistoria sträcker sig så långt tillbaka i historien som till 700 f Kr. Många är de härskare som från olika folkgrupper satt sin speciella prägel på ön, men framförallt är det de franska influenserna som lämnat de tydligaste spåren på maten och vinerna.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8832701 Beställning
Kommentarer