Pago de Los Capellanes Joven Roble - 2008
RÖDA VINER 13.5%
Carovin AB
Skapades
2010-05-11
av
iglaset
Betyg
0
Senaste betygen
Årgång: 2008
Druvsort: Tinto Fino
Alkoholhalt: 13,5%
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Ursprung: Ribera del Duero, Spanien
Producent: Pago de los Capellanes
Artikelnummer: 83205-01
Pris Exkl Moms: 131,20 kr/750 ml
Pris Inkl Moms: 164,00 kr/750 ml
Sortiment: Beställning
Färg: Tät, mörk röd.
Doft: Mycket stor, rikt fruktig läcker doft med aning bränd ton och harmonisk fatkaraktär, inslag av mörka bär - svarta vinbär, plommon och blåbär - mörk choklad och rostad ek.
Smak: Relativt fyllig, fast strukturerad, fruktig, frisk smak med sammetslena tanniner, generös mörk sötaktig bärfrukt, katrinplommon och välintegrerad fatkaraktär i elegant, något återhållen stil. Stramt & nyanserat på gränsen till Fruktigt & smakrikt.
Passar till: Kötträtter av lamm och nöt.
Tillverkning & Lagring: De tre druvsorterna skördas och vinifieras separat. Spontan alkoholjäsning i rostfria tankar under 22 dagar, följt av likaså spontan malolaktisk jäsning vid 20° i 24 dagar, varefter viner dras om, utan filtrering, klarning eller kylstabilisering, på mellanrostade nya franska ekfat för lagring i 5 månader. Slutligen blandas de tre vinerna i tank och buteljeras efter varsam filtrering. Kan sparas 5-7 år.
Druvsort: Tinto Fino
Alkoholhalt: 13,5%
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Ursprung: Ribera del Duero, Spanien
Producent: Pago de los Capellanes
Artikelnummer: 83205-01
Pris Exkl Moms: 131,20 kr/750 ml
Pris Inkl Moms: 164,00 kr/750 ml
Sortiment: Beställning
Färg: Tät, mörk röd.
Doft: Mycket stor, rikt fruktig läcker doft med aning bränd ton och harmonisk fatkaraktär, inslag av mörka bär - svarta vinbär, plommon och blåbär - mörk choklad och rostad ek.
Smak: Relativt fyllig, fast strukturerad, fruktig, frisk smak med sammetslena tanniner, generös mörk sötaktig bärfrukt, katrinplommon och välintegrerad fatkaraktär i elegant, något återhållen stil. Stramt & nyanserat på gränsen till Fruktigt & smakrikt.
Passar till: Kötträtter av lamm och nöt.
Tillverkning & Lagring: De tre druvsorterna skördas och vinifieras separat. Spontan alkoholjäsning i rostfria tankar under 22 dagar, följt av likaså spontan malolaktisk jäsning vid 20° i 24 dagar, varefter viner dras om, utan filtrering, klarning eller kylstabilisering, på mellanrostade nya franska ekfat för lagring i 5 månader. Slutligen blandas de tre vinerna i tank och buteljeras efter varsam filtrering. Kan sparas 5-7 år.
Kommentarer