Enye Tempranillo

RÖDA VINER 13.5%
Nigab
Skapades 2007-05-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
La Mancha Spanien
Druva
Tempranillo
Senaste betygen
Druvor: 100% tempranillo
Karaktäristik:
- Granatröd färg.
- Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och viol.
- Medelfyllig smak med balanserad strävhet, inslag av fat och ton av mörka körsbär.
Passar till: De flesta rätter på nöt-, lamm- och fläskkött.
Lagring: Vinet är avsett att drickas ungt och vinner inte på lagring.
Vinet: ñ är jäst på rostfria tankar med temperaturkontroll. 20 procent av vinet är lagrat fyra månader på ekfat. Bakom varumärket ñ (enye) står företaget Verde Marte, under ledning av engelsmannen Mark O’Neill, sedan många år bosatt
i Valencia. Filosofin bakom Verde Marte är att leta upp de bästa lokala vinproducenterna, och sedan hjälpa dem med marknadsföring och försäljning på exportmarknaden.
Producenten: ñ Tempranillo produceras av Vinicola Tomelloso, ett kooperativ i La Mancha. Kopperativet har totalt 52 medlemmar som tillsammans odlar 2 500 hektar vingårdar. Hälften av vingårdarna är planterad med blå druvor, och tempranillo står för den största delen med en årlig produktion av 2,4 miljoner liter.
Området: La Mancha är Spaniens, och ett av världens, största vinområden. På den varma och torra högslätten breder stora vingårdar med buskliknande vinrankor ut sig. Den mest odlade druvan är fortfarande den gröna airén, som varit den råvara till de enkla vita viner som konsumerats i stor mängd i Spanien. De senaste tio åren har stora förändringar skett när man insett den stora potentialen för fylliga, mjuka rödviner från La Mancha. Druvan som gäller år då tempranillo, lokalt kallad cencibel.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 46 Kr 280301 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer