Hochheimer Hölle Riesling trocken Erstes Gewächs - 2006

VITA VINER 13%
Nigab
Skapades 2008-03-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tyskland Rheingau
Druva
Riesling
Senaste betygen
Familjen Künstler har en mycket lång historia som vinodlare, och har producerat vin i Mähren (i nuvarande Tjeckien) sedan 1600-talet. Den moderna historien börjar dock med att Franz Künstler efter andra världskrigets slut tvingas att flytta till Tyskland. Efter att ha skaffat sig en formell utbildning i oenologi började han arbeta hos olika vinodlare i Rheingau. År 1965 fick han tillgång till egna vingårdar (från början fick han hyra dem) och började bygga upp Weingut Franz Künstler, som idag rankas som en av de allra bästa producenterna i Tyskland.

Idag är det Gunther Künstler, son till Franz, som leder egendomen och är huvudansvarig för vinmakningen. Totalt förfogar man idag över närmare 30 hektar vingårdar på de bästa lägena i Hochheim. Alla vingårdar är planterade med 100 % riesling, utom en del av vingården Riechestal, där man även odlar spätburgunder/pinot noir. Vingården är för varm (!) för riesling som lätt blir för mogen.

Gunther Künstler blev år 2000 utsedd till Tysklands bästa vinmakare av tidningen Wine.

Området: Rheingau, med sin perfekta södersluttning, anses allmänt ge några av Tysklands bästa och smakrika viner. Hochheim ligger i Rheingaus östra ände, och vingårdarna här ligger strängt taget runt floden Main, och inte runt Rhen. Jordmånen varierar och i Hochheim finns inslag av både lössjordar, grus och sand.
Druva: 100 % Riesling
Vinmakare: Gunther Künstler.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 207 Kr 9759601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer