Piesporter Riesling

VITA VINER 8.5%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-02-04 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Mycket ljust gult i färgen och doften får en att tänka på jord och lite mandel med äpple och citrus. Smaken är halvtorr med tydlig frukt av mogna friska äpplen, citrus mot grape och lätt inslag av acaciahonung.
Lagras: Vinner inte på att lagras.
Passar till: Serveras som sällskapsvin eller till lätt söta skaldjur som räkor, krabba och havskräftor. Bör serveras vid ca 6-8 grader.
Mer om Piesporter Riesling: Från och men den 2:a juni 2003 representerar Philipson & Söderberg ett av Tysklands förnämsta vinhus, Deinhard. En av källorna till deras strålande viner är deras skicklighet och långa erfarenhet av att producera mousserande vin. Utöver mousserande vin skapar Deinhard dessutom stilla viner av framför allt riesling, men även Pinot Blanc, Pinot Gris och Muscat. Ett stort antal av deras vita viner finns redan nu på Systembolaget, i ordinarie och beställningssortimentet. Deinhard hjärta ligger i Koblenz ‘ den gamla romarstaden där floderna Rhen och Mosel möter varandra. Deinhard grundades i denna stad år 1794 av Johann Fredrich Deinhard. 1998 inkorporerades Deinhard KG i Henkell Söhnlein gruppen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 58 Kr 726501 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer