Eitelsbacher Karthäuserhofberg Riesling Kabinett - 2007

VITA VINER 9.5%
Premium Wines
Skapades 2008-10-30 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Grodan boll
2008-02-21 8
Smaktyp: Vita viner, druviga och blommiga, halvtorra
Beskrivning: En fräsch och fruktig doft med inslag av blommor, citrus, skiffer och ton av modellera. Smaken är frisk, lätt och halvtorr med rasig citruslik syra
Passar till: Allena som sällskapsvin eller aperitif eller till anrättningar med sötma, het eller asiatisk mat. Varför inte en krabbpaté med ört/Limesås.
Framställning: Tillsammans med Maximin Grünhaus Ruwers absolut främsta vintillverkare och en av Tysklands absolut främsta. Vid ett flertal tillfällen utsedda till att ha tillverkat landet bästa vin. Ganska årgångsberoende för i Ruwer råder stora skillnader och det är ett av de kyligaste vindistrikten. Eftersom Ruwer är ett så litet vattenflöde förmår detta inta att utjämna temperaturen som i själva Moseldalen. Läget Eitelsbach Karthäuserhof ägs som alleinbesitz av Christoph Tyrell.
Ruvervinerna får ofta en förföriskt rökig nyans och det i kombination med Rieslingsyra, skifferkaraktär och lite botrytiserad sötma resulterar i fjärilslätta vidunderligt renrasiga viner. Godare än så här blir aldrig vin!
Lagring: Kan lagras länge om man så önskar och har karaktär.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 169 Kr 8204801 Beställning
Grodan boll
2008-02-21 8

Liknande artiklar
Kommentarer