Steenberg Sauvignon Blanc Reserve - 2005

VITA VINER 14%
Sigva
Skapades 2007-11-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2005
2010
Druvor: 100% Sauvignon Blanc.
Karaktär: Ljus färg. Frisk krispig smak med toner av flinta och gräs. Även inslag av paprika och nässlor. Lång mjuk och krämig eftersmak med tydlig distinkt karaktär av druvan Sauvignon Blanc.
Passar till: Till medelkraftiga rätter av ljust kött, fisk och kyckling gärna med syrliga tillbehör.
Vininflikation: Druvorna krossades och pumpas i stora tankar där skalet på druvorna fick vara kvar i 6 timmar. Pressning och efterföljande kalljäsning 18 dagar i rostfria ståltankar. Vinet buteljerades i juni 2003.
Vinmakare: John Loubser
Producenthistorik: Steenberg som betyder berget av sten, grundades av änkan Catharina som vid 22-års ålder 1662 kommer till Kap med båt från Lübeck utklädd till man. Hon gifter sig med Hans Ras som senare blir uppäten av ett lejon. Hennes tredje man mördas av en hottentott och den fjärde trampas ihjäl av en elefant. Inte mycket avskräckte Catharina, hon gifter sig en femte gång nu med en tysk. 1682 får de arrendera marken där Steenberg idag står med vinhus, restaurang, hotell och golfbana.
Området: Steenberg som betyder berget av sten,grundades av änkan Catharina som vid 22-års ålder 1662 kommer till Kap med båt från Lübeck utklädd till man. Hon gifter sig med Hans Ras som senare blir uppäten av ett lejon. Hennes tredje man mördas av en hottentott och den fjärde trampas ihjäl av en elefant. Inte mycket avskräckte Catharina, hon gifter sig en femte gång nu med en tysk. 1682 får de arrendera marken där Steenberg idag står med vinhus, restaurang, hotell och golfbana.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 135 Kr 9911101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer