Salmon Run Johannisberg Riesling - 2006

VITA VINER 11.5%
Andersson Wines International
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
New York State
Druva
Riesling
Senaste betygen
Druvsort: Riesling 100%
Serveras vid: 8-10º C
Passar till: Gravad Lax. Fiskgratäng. Vårt favorit vin till friterad kyckling och kalkon!
Beskrivning: Päron, citron och lime dofter. Bra balans, klar syra utgör stommen med smak av päron och äpple.

Ett balanserat vin som inte slutar för sött, (1.4% residual sugar), gör det till ett bra matvin men kan också avnjutas i ett glas för sig själv.

Riesling druvorna plockades i mitten av Oktober på vingårdarna vid Keuka Lake efter en varm torr sommar med en sval höst. Vinet är jäst under låg temperatur för att behålla den fruktiga karaktären. Efter jäsing på ståltank vilade vinet under vintern för att sedan blandas och filtreras. Salmon Run Riesling är ett av det bättre exemplaren på Finger Lakes Riesling och har fått höga betyg hos många kända vinskribenter.

Övrigt: Dr. Konstantin Frank Vinifera Wine Cellars bildades 1962 och var den första vingården i östra USA som planterade och producerade vin från vitis vinifera druvsorter. Innan var det bara vitis labrusca, druvsorter härstammande från Nordamerika, som producerades i den delen av USA.
Dr. Konstantin Frank, en immigrant från Ukraina, revolutionerade New Yorks vinindustri med sitt nytänkande. En av USA’s främsta vintidskrifter, Wine Spectator, utsåg 2001 Dr. Frank till en av vinvärldens 54 mest inflytelsrika personer. Sedan hans bortgång 1985 sköts nu vingården av hans sonson Frederick Frank. Dr. Frank’s viner har fått höga betyg hos många kända vinskribenter och deras Riesling viner har blivit mycket omskrivna. Vingården har belönats av Wine Report 2005 till nordöstra USA’s ”Greatest Wine Producer”.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 109 Kr 8886001 Beställning
Kommentarer