Delicato Viognier Chardonnay

VITA VINER 13.5%
Tegnér Hermansson
Skapades 2008-08-08 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
downtown
2009-04-16 5
Druva: 75 % viognier och 25 % chardonnay
VITA VINER, Druviga & Blommiga, torra
Karaktär: Fyllig smak med frisk syra med inslag av tropisk frukt som persika och päron
Passar till: Som sällskapsdryck, eller till småheta rätter av fisk eller kyckling.
Serveringstemperatur: Serveras vid cirka 8°C

Delicato har utsetts till den bästa producenten från USA tre gånger, 2001, 2002 och 2006, i den prestigefyllda tävlingen ”The International Wine and Spirit Competition”. Det är unikt!

Delicato Viognier Chardonnay är gjort på 75% viognier och 25% chardonnay. Druvorna plockades tidigt på morgonen och transporterades snabbt till vineriet för pressning. Efter att viognier druvorna pressats flyttades juicen snabbt över till rostfria ståltankar för jäsning (från juice till vin). En del av chardonnayjuicen fick jäsa på fat för att uppnå en viss komplexitet, resterande del jäste i ståltankar.

Delicato Viognier Chardonnay har en ungdomlig och fruktig doft. Smaken är torr, fruktig med viss ton av sötma (men vinet är torrt), med inslag av tropisk frukt (ananas, persika) päron och mandel. Servera vinet vid cirka 8°C till smakrika/heta fisk- och skaldjursrätter och till rätter av ljust kött (fläskfilé och kyckling).

Från Delicato har vi även de röda vinerna Delicato Merlot, Gnarly Head Zinfandel den röda aprilnyheten KiNG FiSH Shiraz och det vita toppvinet Clay Station Viognier, samtliga finns i Systembolagets ordinariesortiment.
downtown
2009-04-16 5

Kommentarer