Corte Giara Corvina - 2005

RÖDA VINER 13%
VinUnic
Skapades 2007-10-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Venetien
Druva
Corvina
Senaste betygen
Årgångar
2004
2005
Totalsyra: 5,6 g/l Restsötma: 3,0 g/l
Producent: Corte Giara är ett dotterföretag till topproducenten Allegrini, som startades med målsättningen att producera ursprungstypiska kvalitetsviner från Valpolicella-Veroneseregionen i en modern stil som tilltalar vinälskare från hela världen.
Information/Vinifikation Appellation: IGT Veronese
Vingårdar: Vindruvorna till detta vin växer på kullarna i Veronese-regionen. Dessa sydostvända vinodlingar ligger på en höjd av 180 till 250 m ö h och jordmånen består mestadels av ler- och grusjordar med inslag av kalksten. Vintankornas medelålder är 20 år och skördeuttaget är 70 hl/ha.
Vinifiering: Skörd skedde i mitten av oktober och efter att druvorna avstjälkats och pressats fick musten jäsa i stora, traditionella jäskar av ek. Därefter fick vinet mogna på rostfria ståltankar innan buteljering.
Beskrivning: Mörk, rubinröd färg. Fruktig och kryddig doft med inslag av körsbär. Fruktig och hyggligt fyllig smak med inslag av körsbär. Bra struktur med mjuka tanniner och mogen frukt ger en lång, fin eftersmak
Passar till: Serveras vid 16-18 C till rostade kötträtter eller vällagrad ost. Perfekt till rätter smaksatta med vit eller svart tryffel.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 59 Kr 8319501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer