Prendas - 2005

VITA VINER 13%
Klunk
Skapades 2008-01-23 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Cantine di Dolianova är en av de mest välkända och etablerade vinfirmorna på Sardinen och drivs som ett kooperativ med 600 medlemmar. Vingården är belägen på öns södra sida i regionen Parteolla, i en liten by som heter Dolianova. Vingården grundades redan 1949 och hade en traditionell verksamhet fram till år 2000 då man bestämde sig för att förändra verksamheten och fokusera mer på kvalitetsviner. Genom stora investeringar i ny utrustning har man idag alla tekniska förutsättningar att framställa sina premium produkter. Och framgångarna har kommit snabbt - vinerna har redan vunnit många fina priser. Man satsar stort på de lokala druvsorterna som har både egenskaper och potential för att bli högklassiga viner. Barbera, sardo, cannonao, carignano, malvasia, monica, moscato, nuragus, nasco och vermentino odlas på 1.200 hektar. Men inte bara vinet ska vara perfekt, just nu är man extra stolta på gården över de nya etiketterna, som även de lovar gott om innehållet.
Doft och smak: Prendas Vermentino är ett fruktigt, smakrikt och mycket druvtypiskt vin. Doften är ungdomligt frisk med karaktär av gula, söta äpplen och lime. Även i smaken hittar man gula äpplen men också en ton av mogen grapefrukt. En angenäm bitterhet finns att hitta i avslutet.
Till vad och när: Det här är ett vin som passar utmärkt till diverse lättare rätter, gärna med fisk eller kyckling. På Sardinen serverar man det ofta som ett sällskapsvin eller avnjuter det med någon lokal ost, typ Pecorino.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 79 Kr 8324701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer