Claps Sauvignon

VITA VINER 12.5%
Skapades 2007-08-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Gyllengul nyans, medelhög intensitet.
Doft: Frisk och elegant med toner av krusbär, rabarber och päron.
Smak: Frisk, medelfyllig med inslag av krusbär, citrus och röda vinbär. Lång eftersmak med frisk krusbärskaraktär.
Konsumtion: 0-3
Användning: Antipasti av grönsaker och skaldjur, kokt sparris med smält smör och riven parmesanost, grönsaksgratänger, pasta och risotto med sparris och skaldjur, rökt fisk, ljust kött, t ex kyckling och kalv.

Albino Armani är ett vinhus med traditioner som går tillbaka till början 1600-talet. Under devisen att det inte går att göra ett stort vin om man inte älskar marken man odlar, producerar man kvalitetsvin i tre regioner i nordöstra Italien: Friuli, Veneto och Trentino.

Armani disponerar totalt knappt 200 hektar mark. Den största odlingsarealen har man i Veneto, där odlingarna täcker cirka 100 hektar. I Grave del Friuli har man 76 hektar planterade med de för Friuli vanliga druvsorterna cabernet franc, refosco, sauvignon blanc, pinot grigio, tocai friulano och traminer. Vinerna säljs under namnet Claps, vilket är ett dialektalt uttryck för rullsten och anspelar på den steniga marken i Grave del Friuli. Druvorna mjukpressas i hydrauliska pressar och musten får kallmacerera med skaldelarna i frånvaro av syre. Efter statisk dekantering sätts jäsningen igång i rostfria ståltankar med utvalda jästsvampar. Långsam jäsning vid låg temperatur.Läs mer om våra italienska viner - gå in på: www.barbroguaccero.it
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 242601 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer