Betyg
19
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Ofiltrerad Överjäst Opastöriserad FlaskjästStil
Imperial StoutHumle
Columbus/Tomahawk/Zeus Crystal
Beskrivning: En riktigt elegant stout, svart som natten och med brun skumkrona. Kraftig maltkaraktär med tydliga toner av kaffe och mörk choklad. Kraftig, fyllig och mycket välbalanserad mellan beska och sötma, där beskan dröjer sig kvar längst i eftersmaken.
Råvaror: Maris Otter-, Münchener-, rostad korn-, havre-, svart- och chokladmalt. Columbus- och Pale Crystal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Utmärkt till vaniljglass och mörk choklad. Eller att helt enkelt avnjuats för sig själv! Serveringstemperatur 8-12°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Råvaror: Maris Otter-, Münchener-, rostad korn-, havre-, svart- och chokladmalt. Columbus- och Pale Crystal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Utmärkt till vaniljglass och mörk choklad. Eller att helt enkelt avnjuats för sig själv! Serveringstemperatur 8-12°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 54 Kr | 8940101 | Beställning |
500 ml | 55 Kr | 8940101 | Beställning |

Adamski
2018-08-13
Pesa001
2016-08-02
Shimmy
2015-02-03
LSkoog
2014-04-28
SuperDuty
2013-10-23
Jhk
2013-10-21
Divko
2013-05-17Jimmen
2013-04-15
Habling
2013-03-17
RollE2k
2013-03-08
deadhead
2013-02-09
Kinski
2013-01-04
m81mlm
2012-12-15
Darthstout
2012-12-14
Zeilon
2012-12-03
johhak
2012-10-11
stokies
2012-10-01
niklassthlm
2012-09-12
Kentaur
2012-08-01peterclash
2012-06-04
dildoe
2012-05-17
Farzin
2012-05-14Digit
2012-05-04
machitman
2012-04-29
duvet
2012-04-18
carlos84
2012-02-22
Jarnedal
2012-02-22
Gox
2012-02-10
AWE73
2012-02-07
Kommentarer
LSkoog
Jimmen
RollE2k
m81mlm
dildoe
AWE73
Beer-naise
WoodyW
balder
balder
RollE2k
Thorsten
RollE2k
Seb
hkingsthlm
Förvaltaren
Casa
Alex
lasseg