Betyg
4
Senaste betygen
Bonne1978
2013-05-18Osiboko
2012-06-02Digit
2012-05-04aqua_perla
2011-11-05peterclash
2011-10-22
Beskrivning: Belgisk veteölstyp. Ljus, oklar ale med en lite kryddig fruktighet. Koriander och apelsinskal i smaken och fin efterbeska.
Råvaror: Vete- och lagermalt. Crystal-hymle. Koriander. Grimstad-vatten.
Användning: Wit passar bra till fisk och skaldjur samt till ost. Kan med fördel ersätta vitvinet vid kokning av blåmusslor! Ölet bör serveras med jästfällningen och vid ca 6°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Råvaror: Vete- och lagermalt. Crystal-hymle. Koriander. Grimstad-vatten.
Användning: Wit passar bra till fisk och skaldjur samt till ost. Kan med fördel ersätta vitvinet vid kokning av blåmusslor! Ölet bör serveras med jästfällningen och vid ca 6°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Kommentarer
aqua_perla
Porter
lasseg