Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc - 2010

VITA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2010-03-20 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Crassus
2009-08-16 7
Druvsorter: Sauvignon Blanc
Framställning: Druvorna till detta vin kommer från Oisly i Touraine där Domaine du Pre Baron har 23 hektar planterat med Sauvignon Blanc. Vinrankorna har en snittålder på 25 år och skördeuttaget hålls nere för att skapa koncentration och typicitet. Efter skörden, som sker för hand, så jäser vinet på temperaturkontrollerade ståltankar vid låg temperatur och den malolaktiska jäsningen blockeras för att bevara fräschör. Sedan lagras vinet på sin jästfällning i sex månader för att berika vinet en aning innan buteljering.
Utseende: Ljust gul med grönskimrande kanter.
Doft: Doften är medelstor med tydliga toner av citron, mineral, krusbär och nyklippt gräs.
Smak: Medelfyllig, torr och mycket rik smak med en god frukt som lyfts av den höga syran. Eftersmaken är lång och ren och bjuder på god druvtypicitet.
Användningsområden: Alla typiska viner av Sauvignon Blanc är klassiska till syrliga getostar, men passar också utmärkt till ostron, skaldjur naturell och kokta, eleganta fiskrätter - gärna smaksatta med citron och färska örter för att spegla vinets fina aromer. Prova gärna detta vin till färsk kokt sparris - vit eller grön. Drickes vid 10-12 grader.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 271201 Ordinarie
Crassus
2009-08-16 7

Kommentarer