Jacquesson Signature - 1996

MOUSSERANDE VINER 12%
Vinovum
Skapades 2007-12-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druva: Pinot Noir 57%, Chardonnay 43%
Producenten: Champagnehuset Jacquesson i byn Dizy tillhör de äldsta champagnehusen av alla. Redan 1798 grundades huset och det blev snabbt känt för sin höga kvalitet. Efter många årav glömska och misskötsel såldes huset 1974 till familjen Chiquet och har sedan dess gått från klarhet till klarhet. Jacquesson tillhör klassikerna som fortfarande använder stora ekfat i produktionen. Samtidigt är man modern och sedan 1990 använder man inte köldstabilisering eller filtrering för de bästa vinerna.
Vinifikation: Champagnen görs på Grand Cru-druvor. Vinet vinifieras och får mogna på ekfat i ca nio månader. Det är varken kallstabiliserat eller filtrerat vilket givit vinet dess naturliga rika arom och karaktär från vinets terroir.

4-5 g dosage/l.

Beskrivning: En stor och finessrik champagne med kraft och elegans i en läcker kombination. Kraften kommer av en fyllig mogen frukt från årgången i kombination med en intensiv, elegant och tät mousse. Doften är djup, rik och bussig med solmogen frukt, lätt parfymerad med inslag av äpple, citrus, ljus choklad och mineraler. Smaken är ren, rik och fräsch med härlig balans, frisk frukt, fin syra och inslag av gröna äpplen, grapefrukt, päron, vinteräpplen, lime, kalk, havre, ljus choklad och mineral. En elegant, komplex och mycket fräsch champagne med klingande ren frukt, läckra syror och komplexa mineraltoner. Eftersmaken är lång, rund och komplex. Drick 05-20.
Passar till: Aperitif, skaldjur, elegantare fiskrätter och gåslever.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 695 Kr 9830101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer