Macallan 15 Years

SPRIT 46%
Galatea
Skapades 2008-12-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Speyside
Tillverkningssätt
Single Malt
Stil
Whisky
Senaste betygen
Årgångar
1992
Typ: Scotch Single Highland Malt (Speyside)
Producent: Macallan Distillery, Scotland
Utvald och buteljerad av The Alchemist, Storbritannien.
Smak & Doft: Stor maltig doft med inslag av kola, toffee och litet spår av sherry. Fyllig smak med bra längd. Inslag av honung, torkad frukt och nötter och en liten ton av sherry i eftersmaken.
Passar till: Utsökt som avec. Lyxig drinkbas – prova att göra en Rob Roy på The Alchemist Macallan!
Övrigt: The Alchemist är en serie spritdrycker med hög kvalitetsprofil. Tanken är att kunna erbjuda god whisky, calvados, armagnac och annan lagrad sprit under samma etikett. Ett helt nytt koncept. Gemensamt för alla produkter är noggrant urval och varsam hantering. Man kylfiltrerar inte och tillsätter inga färgämnen. För närvarande kan vi utöver Macallan erbjuda Highland Park samt armagnac och calvados från The Alchemist.
Macallan är ett av Skottlands mest kända destillerier, av många ansedd som det bästa av dem alla. Destilleriets profil har länge varit att uteslutande använda
före detta sherryfat för lagringen. På senare tid har man dock börjat använda mer och mer bourbonfat på grund av bristen på sherryfat. Det finns de som menar att whiskyn har vunnit på en mer dämpad karaktär av sherry. The Alchemist Macallan är blandat av ungefär lika delar sherryfatlagrad och bourbonfatlagrad whisky.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 590 Kr 3040501 Beställning
Kommentarer