Saurus Patagonia Select Chardonnay - 2008

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist AB
Skapades 2010-05-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2008
Karaktär: Gul färg med gröna toner och stor, komplex och elegant doft av citrus, mineral och med friska tropiska inslag. Vinet är torrt med mycket frukt, inslag av mineral och med välbalanserad frisk syra. Lång elegant eftersmak.

Passar till: De flesta smakrika fisk- och skaldjursrätter, gärna stekt eller grillad fisk, samt till ljusare kötträtter och fågel.

Kvalitetsfaktorer: Klimatet i Patagonien är varierande och svalt på grund av det sydliga läget, det är också en plats med starka vindar, vilket ger druvorna ett tjockare skal och därmed bättre syra. Temperaturvariationerna mellan dag och natt är stora, vilket ger druvorna utmärkta mognadsförhållanden och högsta kvalitet. Nederbörden är begränsad och man är mycket beroende av konstbevattning. Vinrankorna är planterade på sandig och stenig jord som erbjuder bra dränering. De utvalda druvorna skördas för hand och skördeuttaget är lågt, endast 7 ton/hektar. 40% av druvorna jäser på nya franska och amerikanska ekfat, resterande 60% på ståltank. Det ekfatsjästa vinet lagras sedan 4 månader på faten, medan det ståltankjästa vilar på sin jästfällning.

Kort om: Familia Schroeder är ett supermodernt vineri beläget i dalen San Patricio del Chañar, nordväst om staden Neuquén, i norra Patagonien.

Området är nytt i vinsammanhang men har mycket goda förutsättningar för högkvalitativa viner. Vinmakaren Leonardo Puppato utsågs till Winemaker of the year i Argentina 2006.

Företaget ägs och drivs av familjen Schroeder. Som namnet antyder kommer de ursprungligen från Europa men har numera djupa rötter i Patagonien. Första vinårgången var 2003 men kunskapen att odla har funnits länge då familjen odlat frukt i decennier.

Man producerar tre vinserier; Saurus, Saurus Patagonia Select och Saurus Familia som är vingårdens prestigevin.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 105 Kr 8263301 Beställning
Kommentarer