Färg: Roströd.
Doft: Frisk rödbärig frukt - körsbär och plommon - blandad med torkad frukt - katrinplommon och russin - i komplex förening med honung, mocka, choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, söt, aning syltig smak med frisk skärpa och angenäm liten strävhet i aptitretande, smakrik och smått eldig stil.
Passar till: Drickes mest som aperitif i Frankrike, men går också utmärkt till blåmögelost och karamell- och - framför allt - chokladdesserter. Serveras vid ca 12°.
Tillverkning & lagring: Druvsorter: Grenache, Blanc och Noir. Druvorna avstjälkas och pressas varsamt och får sedan macerera länge för att extrahera aromer och tanniner. Högalkoholig druvsprit, s k mutage, tillsätts för att avstanna jäsningen och vinet lagras slutligen omkring 3 år på tank eller fat. Kan sparas 5-10 år.
Doft: Frisk rödbärig frukt - körsbär och plommon - blandad med torkad frukt - katrinplommon och russin - i komplex förening med honung, mocka, choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, söt, aning syltig smak med frisk skärpa och angenäm liten strävhet i aptitretande, smakrik och smått eldig stil.
Passar till: Drickes mest som aperitif i Frankrike, men går också utmärkt till blåmögelost och karamell- och - framför allt - chokladdesserter. Serveras vid ca 12°.
Tillverkning & lagring: Druvsorter: Grenache, Blanc och Noir. Druvorna avstjälkas och pressas varsamt och får sedan macerera länge för att extrahera aromer och tanniner. Högalkoholig druvsprit, s k mutage, tillsätts för att avstanna jäsningen och vinet lagras slutligen omkring 3 år på tank eller fat. Kan sparas 5-10 år.
Kommentarer