Beskrivning: En fruktig och angenäm doft med inslag av mörka körsbär, plommon och björnbär. Smaken är medelfyllig, fruktig och frisk med inslag av mörka frukter, örter och choklad.
Passar till: Till medelkraftiga köttanrättningar. Varför inte rödvin och salviabrässerad kalvinnanlår med grillad polenta och tomatconcassé
Framställning: Corte Lombardina ligger på gränsen mellan området Novello och Barolo och producerar vin från de flesta appellationerna i Piemonte.
Egendomen ägs av familjen Sartirano som har tillverkat vin sedan 1871. Giovanni Sartirano byggde upp verksamheten igen efter kriget 1946 och hans söner Giovanni och Piero byggde 1976 ett modern vineri på 5000 kvm med en lagringskapacitet på 400.000 flaskor. 1988 köptes en historisk välkänd egendom i Monforte d´Alba med 15 hektar vinodlingar i söderläge. 2002 köptes egendomen Ghercina där företagets huvudkontor varit beläget sedan 2006.
Druvorna som kommer från egna vingårdar och kontrakterade odlare handplockas i små korgar. Efter avstjälkning och krossning sker alkoholjäsningen i rostfria ståltankar vid en temperatur av 28-30° C. Skalen får macera under 8 dagar med daglig överpumpning av must. Vinet lagras sedan under 12 månader i ekfat.
Murej är lokal dialekt för vilda björnbär och valdes som namn eftersom doften ofta för tankarna just till dessa bär.
Lagring: kan lagras ett par år om man så önskar.
Smaktyp: Röda viner, mjuka & bäriga
Druvor: Barbera 100%
Passar till: Till medelkraftiga köttanrättningar. Varför inte rödvin och salviabrässerad kalvinnanlår med grillad polenta och tomatconcassé
Framställning: Corte Lombardina ligger på gränsen mellan området Novello och Barolo och producerar vin från de flesta appellationerna i Piemonte.
Egendomen ägs av familjen Sartirano som har tillverkat vin sedan 1871. Giovanni Sartirano byggde upp verksamheten igen efter kriget 1946 och hans söner Giovanni och Piero byggde 1976 ett modern vineri på 5000 kvm med en lagringskapacitet på 400.000 flaskor. 1988 köptes en historisk välkänd egendom i Monforte d´Alba med 15 hektar vinodlingar i söderläge. 2002 köptes egendomen Ghercina där företagets huvudkontor varit beläget sedan 2006.
Druvorna som kommer från egna vingårdar och kontrakterade odlare handplockas i små korgar. Efter avstjälkning och krossning sker alkoholjäsningen i rostfria ståltankar vid en temperatur av 28-30° C. Skalen får macera under 8 dagar med daglig överpumpning av must. Vinet lagras sedan under 12 månader i ekfat.
Murej är lokal dialekt för vilda björnbär och valdes som namn eftersom doften ofta för tankarna just till dessa bär.
Lagring: kan lagras ett par år om man så önskar.
Smaktyp: Röda viner, mjuka & bäriga
Druvor: Barbera 100%
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 89 Kr | 236601 | Ordinarie |
Kommentarer
Crassus