Betyg
1
Senaste betygen
olofssonh
2012-08-02aqua_perla
2011-12-19Housepainter
2011-09-18nlandin
2011-07-31HenrikCL
2010-09-01
Nötigt Marsalavin till dessert
Ursprung: Marsala, Italien, Sicilien
Årgång: 2003
Druva: 50 % grillo, 50 % cataratto
Fatlagring: 24 mån på Slovensk ek.
Restsocker: 39 g/l
Syra: 5,5 g/l
Karaktär: Brun färg med grön ton. Medelstor doft med inslag av fikon, nötter och bränt socker Söt, aningen nötig smak med inslag av torkad frukt och bränt socker
Lagringspotential: 2006-2008
Passar till: Söta lätta desserter och smakrika ostar samt som apéritif
Serveringstemperatur: Servera vid ca 14°C
Det var en engelsman som i slutet av 1700-talet skapade marsalavinet genom att tillsätta druvsprit till det lokala vinet detta för att vinet skulle tåla den långa transporten till England. Numera tillsätts sprit och/eller koncentrerad druvmust och ett Marsalavin kan vara allt från torrt till sött. Vinet är uppkallat efter hamnstaden Marsala på Sicilien.
Vecchioflorio har en mogen doft med ton av bränt socker. Smaken är söt och nötig med inslag av bränt socker, marsipan och dadlar. Servera Vecchioflorio vid 14-16°C till Chokladtryffel i ny form eller till en italiensk Tiramisu.
Ursprung: Marsala, Italien, Sicilien
Årgång: 2003
Druva: 50 % grillo, 50 % cataratto
Fatlagring: 24 mån på Slovensk ek.
Restsocker: 39 g/l
Syra: 5,5 g/l
Karaktär: Brun färg med grön ton. Medelstor doft med inslag av fikon, nötter och bränt socker Söt, aningen nötig smak med inslag av torkad frukt och bränt socker
Lagringspotential: 2006-2008
Passar till: Söta lätta desserter och smakrika ostar samt som apéritif
Serveringstemperatur: Servera vid ca 14°C
Det var en engelsman som i slutet av 1700-talet skapade marsalavinet genom att tillsätta druvsprit till det lokala vinet detta för att vinet skulle tåla den långa transporten till England. Numera tillsätts sprit och/eller koncentrerad druvmust och ett Marsalavin kan vara allt från torrt till sött. Vinet är uppkallat efter hamnstaden Marsala på Sicilien.
Vecchioflorio har en mogen doft med ton av bränt socker. Smaken är söt och nötig med inslag av bränt socker, marsipan och dadlar. Servera Vecchioflorio vid 14-16°C till Chokladtryffel i ny form eller till en italiensk Tiramisu.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 59 Kr | 840302 | Ordinarie |
375 ml | 65 Kr | 840302 | Ordinarie |
750 ml | 99 Kr | 840301 | Ordinarie |
Kommentarer
nlandin