Betyg
2
Ett öl till Carl Michael Bellmans ära
En reproduktion av dubbelt öl, typiskt för det öl som bryggdes och dracks i äldre tider så som det beskrivs i litteraturen.
Ett mellanmörkt överjäst öl med svag rökighet, som passar väl till bland annat silltallrik, löjrom och i övrigt lite kraftigare samt saltare maträtter.
Ölet är bryggt på 5 sorters malt, samt 3 gamla klassiska humlesorter.
Allt för att i möjligaste mån med dagens råvaror motsvara såväl karaktär, smak som färg och alkoholstyrka.
Begreppet "dubbelt öl" kommer sig av att, en tunna malt gav två tunnor öl.
Begreppet är mycket gammalt och var äldre tiders sätt att beskriva alkoholstyrkan.
Först på 1800-talet kom man att kunna mäta alkoholstyrkan.
Mätningar visade sig då, att styrkan låg på mellan 4 -- 4,5 % Vol, för dubbelt öl, bryggt efter de gamla metoderna.
Ett svagare öl var "enkelt öl", där en tunna malt gav tre tunnor öl.
Det svagaste ölet var det vardagliga matölet "Spizöl", ett slags svagdricka.
En reproduktion av dubbelt öl, typiskt för det öl som bryggdes och dracks i äldre tider så som det beskrivs i litteraturen.
Ett mellanmörkt överjäst öl med svag rökighet, som passar väl till bland annat silltallrik, löjrom och i övrigt lite kraftigare samt saltare maträtter.
Ölet är bryggt på 5 sorters malt, samt 3 gamla klassiska humlesorter.
Allt för att i möjligaste mån med dagens råvaror motsvara såväl karaktär, smak som färg och alkoholstyrka.
Begreppet "dubbelt öl" kommer sig av att, en tunna malt gav två tunnor öl.
Begreppet är mycket gammalt och var äldre tiders sätt att beskriva alkoholstyrkan.
Först på 1800-talet kom man att kunna mäta alkoholstyrkan.
Mätningar visade sig då, att styrkan låg på mellan 4 -- 4,5 % Vol, för dubbelt öl, bryggt efter de gamla metoderna.
Ett svagare öl var "enkelt öl", där en tunna malt gav tre tunnor öl.
Det svagaste ölet var det vardagliga matölet "Spizöl", ett slags svagdricka.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
330 ml | 24 Kr | 8805803 | Beställning |
Kommentarer
Svante L
GAISAke