Baron de Ley Finca Monasterio - 2006

RÖDA VINER 14%
Skapades 2006-12-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Färg: Hög intensitet, körsbärsröd färg med blåröd kant.
Doft: Stor, ungdomlig och koncentrerad med toner av ceder, rostat kaffe, kanel, kryddnejlika och mörka bär.
Smak: Relativt fyllig, med balanserad fruktsyra och strävhet. Ungdomligt bärig med toner av svarta vinbär, plommon, ceder, muskot och kryddnejlika. Lång elegant eftersmak.
Konsumtion: 0-5
Användning: Smakrika rätter av mörkt kött (nöt eller vilt), gärna grillat. Oxfilé provencale med potatis gratäng.

Barón de Ley grundades i början av 1980-talet med målet att producera ett fåtal viner, uteslutande gjorda av druvor från den egna vingården enligt samma modell som används vid de stora slotten i Bordeaux.

Finca de Monasterio är Barón de Leys nya supervin. Druvorna kommer från de delar av företagets vingårdar som ligger i anslutning till den klosterruin vilken lånat vinet sitt namn. Ruinen ligger granne med Barón de Leys nya, moderna vinifieringsanläggning.Finca de Monasterio är gjort av 60 procent tempranillo och 40 procent cabernet sauvignon. Druvorna har först handplockats och sedan kvalitetsgallrats ytterligare en gång inne i vineriet. Endast de bästa 85 procenten av de skördade druvorna har använts. De båda druvsorterna har vinifierats var för sig. Därefter har de blandats och det färdiga vinet har mognadslagrats under 18 månader i nya franska ekfat från Allier. För att inte förlora något av smaken har endast en lätt filtrering ägt rum innan buteljering. Vinet är så runt och lättillgängligt i smaken att man på Barón de Ley inte anser att lång flasklagring är nödvändig.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 203 Kr 1265301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer