Gallo Estate Cabernet Sauvignon - 1998

RÖDA VINER 14.3%
Skapades 2007-08-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
1998
2003
Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Stor, intensiv doft av svarta vinbär, körsbär, plommon samt ceder.
Smak: Fyllig, kraftfull och komplex smak med inslag av björnbär, svarta vinbär mörka körsbär samt rostade ekfat. Lång elegant eftersmak.
Konsumtion: 0-5
Användning: Smakrika kötträtter som grillat och vilt. Starka hårdostar.

1933, i hjärtat av Kaliforniens Central Valley, med tanken att producera en kvalitetsprodukt till rimligt pris. I en lagerlokal ställde de in en press- och jäsutrustning, köpt på kredit, och startade den resa som med tiden skulle göra E&J Gallo till den största och mest kända vinproducenten i hela USA.

Gallo Sonoma Estate är de allra finaste vinerna i familjens vinportfölj. De är gjorda på de allra bästa druvorna från familjens ägor och framställda på traditionellt vis i mycket begränsad mängd.Sonoma Estate Cabernet Sauvignon är gjort på 90 procent cabernet från Stefani Estate Blocks och 9,5 procent från Frei Ranch Estate Blocks. Den sista lilla halva procenten är malbec från Frei Ranch. Samtliga vingårdar ligger inom appellationen Dry Creek Valley. Druvorna skördades för hand den sista veckan i oktober och avstjälkades innan de pumpades över i jäskaren.Jäsningen ägde rum på rostfria tankar vid 28 till 30 graders temperatur. Ungefär 90 procent av vinet fick över två veckors förlängd skalkontakt för att så mycket som möjligt av smakämnena skulle lakas ur. Det färdiga vinet lagrades därefter 24 månader på franska ekfat.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 455 Kr 2650401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer