Uva Vivi di Poli

SPRIT 40%
Bibendum
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Destillato di Uva
Druvor: Malvasia Bianca 60%, White Muscat 40%
Beskrivning: Denna destillato di Uva har en vattenklar färg. Doften är mild med en neutral fruktighet och toner av blåbär, citrus och granskott. Smaken är mjuk och mycket fräsch med återkommande fruktkaraktär och en lång, balanserad och trevlig eftersmak.
Passar till: Uva Viva di Poli passar utmärkt att dricka som digestif efter maten.
Framställning: Jacopo Poli är en av världens ledande Grappatillverkare. Destilleriet ligger i Bassano som anses vara Italiens centrum för Grappatillverkning. Uva Viva di Poli är ett destillato di Uva som destillerats av jäst opressad druvmust från druvorna Malvasia Bianco och White Muscat. Jacopo Poli köper druvmusten från noggrannt utvalda vinmakare som odlat druvorna vid Euganean Hills i Venetien. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Destillatet har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% och blandas sedan ned med destillerat vatten till 40%. Den lagras 12 månader på ståltankar innan kylstabilisering, filtrering och buteljering sker.
Lagring: Buteljen bör förvaras stående. Efter buteljeringen sker ingen ytterligare mognad eller utveckling av produkten. Den kommer därför att smaka likadant om man väljer att spara den i ett par år. Öppnad butelj håller optimal kvalitet i minst tre månader. Efter längre förvaring kan produkten börja åldras.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 389 Kr 7036101 Beställning
Kommentarer