Betyg
5
Senaste betygen
Beerblut
2017-02-23Alex_alkis
2015-02-24Brolla
2013-01-11znajk
2012-01-20zebback
2011-09-09
Karaktär: Kraftig smak av malört men också saffran och en aning mynta. Lång och tydlig bitter eftersmak. Fernet-Branca har, som de flesta malörtselixir, bevisligen aptitretande egenskaper.
Mer om Fernet-Branca: En kortfattad beskrivning av Fernet-Branca är ""en italiensk bitter med mycket malört"". Fernet-Branca är kanske mer känd för många som ""digestivo"", matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid, än som bitter. På senare tid har den också blivit populär som ""shot"" till ett glas öl. Men allra mest känd är nog Fernet-Branca som återställare och/eller magmedicin. Den italienska bittern är framställd på en brygd av örter, blommor och kryddor. Bland dessa finns kvanne som stimulerar cirkulationen och dessutom är antibakteriell, kinaträd vars bark användes mot feber och som bittert magmedel, gullgentiana som stimulerar matsmältningen, vinruta som är kramplösande men giftigt i stora doser samt malört som är ett bittert magstimulerande medel. Därefter lagras brygden på ekfat i minst 12 månader. Tillverkningen sker helt och hållet enligt ett 150-årigt recept vilket innebär att endast naturprodukter får användas. Firman Fratelli Branca grundades 1845 i Milano av greve Bernardino Branca. Fortfarande drivs och ägs företaget av familjen, idag av fyra bröder Branca.
Mer om Fernet-Branca: En kortfattad beskrivning av Fernet-Branca är ""en italiensk bitter med mycket malört"". Fernet-Branca är kanske mer känd för många som ""digestivo"", matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid, än som bitter. På senare tid har den också blivit populär som ""shot"" till ett glas öl. Men allra mest känd är nog Fernet-Branca som återställare och/eller magmedicin. Den italienska bittern är framställd på en brygd av örter, blommor och kryddor. Bland dessa finns kvanne som stimulerar cirkulationen och dessutom är antibakteriell, kinaträd vars bark användes mot feber och som bittert magmedel, gullgentiana som stimulerar matsmältningen, vinruta som är kramplösande men giftigt i stora doser samt malört som är ett bittert magstimulerande medel. Därefter lagras brygden på ekfat i minst 12 månader. Tillverkningen sker helt och hållet enligt ett 150-årigt recept vilket innebär att endast naturprodukter får användas. Firman Fratelli Branca grundades 1845 i Milano av greve Bernardino Branca. Fortfarande drivs och ägs företaget av familjen, idag av fyra bröder Branca.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
350 ml | 129 Kr | 70702 | Ordinarie |
500 ml | 199 Kr | 71102 | Ordinarie |
500 ml | 199 Kr | 70702 | Ordinarie |
3000 ml | 1298 Kr | 8637508 | Beställning |
60 ml | 39 Kr | 70704 | Ordinarie |
60 ml | 45 Kr | 8079806 | Beställning |
700 ml | 285 Kr | 70701 | Ordinarie |
Kommentarer
Alex_alkis
Brolla
Odd
Undefined
lavin