Druvsorter: Insolia 70% Chardonnay 30%
Framställning: Skörden sker manuellt i början av september. Druvorna pressas med skal varefter musten genomgår en första jäsning på omkring 8-12 grader i cirka tolv timmar. Efter andra pressning kyls vinet ner innan det genomgår en andra jäsning på 18-20 grader. Vinet lagras sedan med jästfällningen på rostfria ståltankar i minst fyra månader.
Utseende: Lätt halmgul färg med gröna toner.
Doft: En fruktig doft med inslag av mogen ananas.
Smak: Rund, balanserad tropisk frukt med en väl avvägd syra.
Användningsområden: Fiskrätter, sallader (gärna med kyckling och inslag av ljust kött), vitello tonnato
Framställning: Skörden sker manuellt i början av september. Druvorna pressas med skal varefter musten genomgår en första jäsning på omkring 8-12 grader i cirka tolv timmar. Efter andra pressning kyls vinet ner innan det genomgår en andra jäsning på 18-20 grader. Vinet lagras sedan med jästfällningen på rostfria ståltankar i minst fyra månader.
Utseende: Lätt halmgul färg med gröna toner.
Doft: En fruktig doft med inslag av mogen ananas.
Smak: Rund, balanserad tropisk frukt med en väl avvägd syra.
Användningsområden: Fiskrätter, sallader (gärna med kyckling och inslag av ljust kött), vitello tonnato
Kommentarer