Altaïr - 2002

RÖDA VINER 14%
Skapades 2006-12-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2002
2003
2004
Färg: Mycket hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Medelstor, ung, lite knuten doft med koncentrerat bärig doft av svarta vinbär med inslag av vanilj och cederträ samt en balanserad ekkaraktär.
Smak: Mycket fyllig, stram, ung, med intensiv fruktighet och frisk syra, inslag av björnbär, vinbär och ceder. Balanserad ekkaraktär med vaniljinslag.
Druva: Cabernet Sauvignon 86%, Carmenère 7%, Merlot 7%
Konsumtion: 2-10 år
Användning: Smakrika kötträtter gärna grillat.

Altaîr är en ny stark lysande stjärna på den Chilenska vinhimmeln. Skapat 2001 genom ett samarbete mellan Viña San Pedro och Saint Emilion-slottet Château Dassault, strävar man efter att göra det bästa som kan produceras ur den Chilenska jorden. Med sitt läge i Alto Cachapoal i Central Valley, finns alla förutsätningar för att lyckas.

Altaïr är en av yngsta vingårdarna i Chile. Altaïr är också den starkast lysande stjärnan i stjärnkonstellationen Örnen. Vinerna från Altaïr ska likt stjärnan lysa lika klart som de främsta vinerna på den Chilenska vinhimlen. Vingården har uppstått genom ett samarbete mellan Viña San Pedro, Chiles mest berömda vintillverkare, och Château Dassault Grand Cru Classé i Saint Emilion. Vingården skapades 2001 och ligger i Totihue Valley i övre Cachapoal. Det är ett område i Central Valley knappt två timmars bilfärd från huvudstaden Santiago. Vinkällarna är till hälften ingrävda i en kulle för att underlätta att hålla rätt temperatur i källarna. Liksom många andra moderna vingårdar utnyttjar man gravitationen i sin produktionsprocess. Druvorna tas därför in i den övre delen av byggnaden och transporteras sedan neråt i sina olika framställningssteg. Druvorna kommer från 15 år gamla vingårdar och är skördade för hand. Noggrann handselektering sker innan druvorna tas in för krossning och jäsning i rostfria tankar. Framställningen bär tydliga arv från Saint Emilion och är klassisk med lång skalmaceration efter alkoholjärningen. Därefter flyttas vinet över på nya franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Vinet lagras sedan 15 månader på ekfat före buteljering. Vinet är med sin fylliga och strama karaktär gjort för att kunna lagras. Det går dock redan nu att dricka med stor njutning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 490 Kr 8121601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer