Sauza Extra Gold

Information
1 12 5.33

SPRIT 38%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:1,1,1,3,4,1,0,1,0,0&chds=0,4&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Sauza

Ursprung

Mexiko, Jalisco

Leverantör

Maxxium




Skapades 2007-11-20
av iglaset
Få spritsorter är så mytomspunna som tequila. Det mexikanska ursprunget har bidragit till att man har trott att tequilan kommer från en kaktus och att det har något med en mask att göra, så är dock inte fallet.

Tequila är Mexicos nationalsprit, baserad på den liljeformade växten agave. Från hjärtat av agaven ”piñan” pressas vätskan ”aguamiel” ut och destilleras till tequila. Liksom cognacen, så är tequila starkt skyddad av producentlagar som föreskriver att tequilan måste produceras inom speciella områden i Mexico, mestadels i Jalisco.

Alla tequilas är mezcal men inte all mezcal är tequila. Hur kan det komma sig?

Tequila är agave from Jalisco regionen till skillnad från mezcal som kommer från Oaxaca.
Tequilan använder endast juicen från den blå agaven, medan mezcal använder juicer från åtta olika varianter från agaveplantan. Kvaliteten på tequila är kontrollerad av NORM lagen, samtliga tequilas har en NOM nummer, vilket inte mezcal har. Tequila har aldrig en orm i flaskan, vilket däremot mezcal ofta har.

Sauza Tequila grundades 1873 av Don Cenobio, en stor visionär som var den första med att kalla ”vino tequila” för tequila och skapade sålunda en ny kategori. Don Cenobio var också den förste pionären som exporterade tequila till USA. Idag är Sauza Tequila den ledande tequilan i Mexico och en av världens snabbast växande spritsorter.

Smak: Eldig och fruktig smak med fatkaraktär och inslag av gräs. Smakrik
Färg: Ljust gyllengul
Doft: Stor, eldig och fruktig doft med smörig fatkaraktär
Serveras till: Används som drinkingrediens, snaps eller avec
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 219 Kr 5102 Ordinarie
700 ml 279 Kr 5101 Ordinarie
Logga in först
Årgång
torsson
nästan 11 år sedan (2008-10-22 16:47)
Blä för guldtequila, om man vill ha i socker (för den är inte fatfärgad utan bara karamellfärgad) är det bättre att ta i lite sockerlag
1