Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2008 |
2010 |
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Färg: Ljust rubinröd.
Doft: Delikat frisk bärfruktig doft med syltigt läckra vildhallon och körsbär, dämpad fatkaraktär och mineralig underton.
Smak: Medelfyllig, mycket frisk smak med karamellsyrlig läcker mörk körsbärig frukt, mörk choklad och diskret fatkaraktär i balanserat mjukstram stil. Elegant fruktdriven och frisk pinot noir från Marlborough som är berömt för just dessa friska, fruktiga och rena smaker. Vinet blir ännu läckrare med luftning/dekantering. "Fruktigt & smakrikt".
Passar till: Till fågel i första hand, allt från coq au vin till gås, även fläskstek och viltgrytor.
Tillverkning & lagring: Fyra block inom vingården skördas separat för hand, varefter de lätt krossade druvorna får kallmacerera en kortare tid i öppna kar innan musten börjar "vild"jäsa på egen hand. Efter denna första jäsning pressas musten ur skalmassan och lagras i 16 månader på ekfat.
Färg: Ljust rubinröd.
Doft: Delikat frisk bärfruktig doft med syltigt läckra vildhallon och körsbär, dämpad fatkaraktär och mineralig underton.
Smak: Medelfyllig, mycket frisk smak med karamellsyrlig läcker mörk körsbärig frukt, mörk choklad och diskret fatkaraktär i balanserat mjukstram stil. Elegant fruktdriven och frisk pinot noir från Marlborough som är berömt för just dessa friska, fruktiga och rena smaker. Vinet blir ännu läckrare med luftning/dekantering. "Fruktigt & smakrikt".
Passar till: Till fågel i första hand, allt från coq au vin till gås, även fläskstek och viltgrytor.
Tillverkning & lagring: Fyra block inom vingården skördas separat för hand, varefter de lätt krossade druvorna får kallmacerera en kortare tid i öppna kar innan musten börjar "vild"jäsa på egen hand. Efter denna första jäsning pressas musten ur skalmassan och lagras i 16 månader på ekfat.
Kommentarer