Örebro Brygghus Fat Belly Bourbon Barrel Imperial Stout

ÖL 10.5%
Skapades av Myspanda
Betyg
1 1 0.0
Senaste betygen
Myspanda
2018-12-22 6
Fat Belly B.A Imperial Stout

En kraftig och mörk stout som fått ligga och mogna på blöta bourbon fat i ca 3 månader. Med smak och doft av vanilj, choklad och kaffe välkomnar denna öl dig att njuta av långsamt, gärna i goda vänners lag.

Fat Belly B.A Imperial Stout är en mörk kraftig stout som bryggts med mältad nakenhavre malt och en ordentlig dos rostad malt för att få en mjuk, fyllig och chokladig smak. Fatlagringen på blöta bourbonfat har givit ölet en vaniljton och värme som höjer smakerna i ölet. Serveras bäst vid en temp mellan 14 – 16°C.

Ölfakta
ABV: 10,5%
Beska: Medel
Malt: Pale Ale Malt, Chokladmalt, Rostat korn, Vetemalt, Caramel 150, Caramel 300
Humle: Target och Challenger
Allergener: Innehåller kornmalt, havremalt och vetemalt. Innehåller inga animaliska produkter

Öl och mat
Fungerar bra i kombination med grillat kött, hamburgare eller söta efterätter. Eller helt på egen hand, gärna delad på flera.

Öl och ost
Camembert, brie eller annan krämig ost.
Myspanda
2018-12-22 6

Kommentarer
Myspanda
kolsvart öl med mörkbrunt skum med små små bubblor. Doften är massor av fatlagring! Känner nästan inget annat. Smaken är söt och fyllig med massor av bourbon, lite väl mycket inslag av fatet, hade nog blivit godare med mindre fat (men gillar man det så får den nog höga poäng). En sippöl, wintervarmer. Jag tyckte den var ok först, sen kommer fatet och slårigenom för mycket.
6