Betyg
0
Senaste betygen
Grodan boll
2008-02-21
Marques de Griñon Dominio de Valdepusa producerar och marknadsför exklusiva viner och olivolja från familjen Falcós egendom och då i första hand vinerna från Dominio de Valdepusa, Toledo. Härifrån kommer några av Spaniens bästa och mest inovativa viner. Dominio de Valdepusa har nyligen blivit erkänt av Spanska staten som landets första officiella “Vino del Pago" och sedan årgången 2002 så har man också DO status.
Dominio de Valdepusa är beläget i det historiska Senorio de Valdepusa området i närheten av Malpica de Tajo, ca 10 mil sydväst om Madrid. 42 hektar är för närvarande planterat med vin. Från början hade man endast 14 hektar Cabernet Sauvignon, men man har successivt utökat odlingen med Syrah, Petit Verdot och senast Graciano.
Vinet som är lagrat 12- 15 månader på franska ekfat fårn Nevers och Allier var ett av de första rena Petit Verdot viner på marknaden.
Doften är komplex med inslag av mogen frukt, samt lakrits och peppar. Smaken är kraftfull, och kryddig med inslag av svarta vinbär och körsbär. Den är djup med koncentrerad och välbalanserad eftersmak.
Petit Verdot passar till rätter av nöt, vilt, lamm och lagrade ostar.
Typ: Torrt
Dominio de Valdepusa är beläget i det historiska Senorio de Valdepusa området i närheten av Malpica de Tajo, ca 10 mil sydväst om Madrid. 42 hektar är för närvarande planterat med vin. Från början hade man endast 14 hektar Cabernet Sauvignon, men man har successivt utökat odlingen med Syrah, Petit Verdot och senast Graciano.
Vinet som är lagrat 12- 15 månader på franska ekfat fårn Nevers och Allier var ett av de första rena Petit Verdot viner på marknaden.
Doften är komplex med inslag av mogen frukt, samt lakrits och peppar. Smaken är kraftfull, och kryddig med inslag av svarta vinbär och körsbär. Den är djup med koncentrerad och välbalanserad eftersmak.
Petit Verdot passar till rätter av nöt, vilt, lamm och lagrade ostar.
Typ: Torrt
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 235 Kr | 8249801 | Beställning |
Kommentarer