Då vi tidigare bara gjort syrliga öl som dragit åt det tropiska hållet tänkte vi med Bärry Me att vi endast skall använda inhemska bär. Resultatet blev detta: Berliner weisse med hallon, björnbär och svarta vinbär samt en liten gnutta vanilj på slutet som knyter ihop säcken. En vört på lika delar pilsnermalt och vetemalt fermenterar med mjölksyrabakterier i 36-48 h för att sedan pastöriseras och jäsa. När ca 80 % av jäsningen är klar tillsätts bären i form av puré. Jästen kickar tacksamt igång igen och jäser ut det extra sockret i form av fruktos som kom med fruktpurén. Vanilj tillsätts dagen innan buteljering i form av mald vaniljstång som blandas runt i trycktank innan den sakta sjunker till botten och dumpas innan tappning.
Ingredienser: Vatten, KORNMALT, VETEMALT, hallon, björnbär, svart vinbär, lactobacillus, jäst
Ingredienser: Vatten, KORNMALT, VETEMALT, hallon, björnbär, svart vinbär, lactobacillus, jäst
Kommentarer
Brolla