Hallgartener Mehrhölzchen Riesling - 1999

VITA VINER 11.5%
Brill & Co
Skapades 2007-02-16 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tyskland Rheingau
Druva
Riesling
Senaste betygen
Region: Själva hjärtat i Rheingau ligger mellan Rüdesheim och Wiesbaden, där floden Rhen flyter i östvästlig riktning. Det är här, vid foten av den 580
meter höga ”Hallgartener Zange” som vinodlingar ligger i den mer än 750 år gamla byn Hallgarten. Vinodlingarna ligger på en höjd av ca 300 meter och drar mer nytta av solljuset än odlingarna längre ned. Jordmånen i de övre sluttningarna består av eroderad jord med inslag av kvartsit och skiffersten. Dessa lägen skapar eleganta och krispiga viner. De lägre sluttningarna består av tyngre, kalkhaltig lera med inslag av sand. Härifrån får man mestadels fylliga och mjuka viner.
Producent: Hallgartener Winzer Genossenschaft är det största kooperativet i Rheingau. Det uppstod 1989 genom en sammanslagning av de tre kooperativen ”die Deutschen”, ”die Boren” och ” die Engländer”. Totalt omfattas 240 medlemmar som tillsammans förfogar över 84 ha. Den vanligaste druvan är Riesling som svarar för 85 % av odlingarna.
Vinet: En försiktig pressning av druvorna sker för att undvika bitterämnen. Mekaniska processer såsom pumpning av vinet undviks också i möjligaste mån. Jäsning sker vid 18 grader i temperaturkontrollerade ståltankar och pågår under 4 veckor. Restsockerhalten kontrolleras dagligen och vid slutet av jäsningen har vinet 6-8 g/l. Denna process resulterar i att de s.k. ”primäraromerna” behålls i vinet. I doften finns härlig exotisk frukt, fläder, grape och mandel. Fina, rökiga mineraltoner smyger också fram och avslöjar vinets ”terroir”. Vinet har en medelfyllig kropp med en torr, aromatisk och frisk karaktär. Avslutningen är balanserad och mycket harmonisk. Prova gärna vinet till skaldjur och vegetarisk pasta.
Buteljen: Denna butelj är utrustad med en liten utskjutande prick på mitten av buteljens undersida. Detta gjordes ursprungligen för att vinkyparen direkt skulle kunna känna om vinet kom från just Rheingau.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 63 Kr 8588601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer