Moscato d'Asti Tenuta del Fant - 2009

VITA VINER 5.5%
Bibendum
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Moscato d'Asti
Senaste betygen
lspinnars
2008-11-30 8
Årgångar
2009
2010
Smaktyp: Vitt vin sött.
Beskrivning: Detta vin är lätt bubblande och har en klar, ljusgul färg. Den mogna doften är mycket fräsch och bjuder bland annat på härliga citrustoner av apelsin och mandarin. Dessutom upplevs aromer av päron och stjärnfrukt. Smaken har en bra balans mellan syrlighet och sötma och de lätta bubblorna kittlar behagfullt i gommen. I karaktären upplevs återigen citrustoner ackompanjerade av honung, päron och äpple. Eftersmaken är medellång och angenäm.
Passar till: Detta vin passar utmärkt till de flesta desserter i lättare stil. Prova gärna med flamberade jordgubbar, parfait och sorbé, ljus chockladmouss eller varför inte en exotisk fruktsallad. Rekommenderas att serveras i en temperatur på 6-7 grader.
Framställning: Detta vin tillverkas, i området Asti som ligger beläget i norra Italien, med en låg alkoholhalt och blir lätt mousserande. Skörden sker i mitten av september då socker- och syrahalten är perfekt. Druvornas rankor har en genomsnittlig ålder på 20 år och de växer i sluttningar på 250 meters höjd som är vända i sydöstlig riktning där de exponeras väl mot solen. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar där temperaturen kontrolleras till 16-18 grader under en period på ca c8 dagar.
Lagring: Detta vin är perfekt att avnjutas nu och vinner inget på längre lagring. Kan dock sparas upp till ett par år.
lspinnars
2008-11-30 8

Kommentarer