Domaine du Vieux Télégraphe Blanc - 2007

VITA VINER 14%
Premium Wines
Skapades 2009-02-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Vita viner, fylliga & smakrika, torra
Druvor: Clairette 40%, Grenache Blanc 30%, Roussanne 15%, Bourboulenc 15%
Beskrivning: Doften är elegant fruktig med toner av mogna äpplen, mandel, bivax och en lätt malolaktisk smörighet. Smaken är koncentrerad med en ungdomlig fruktighet av citrus. Eftersmaken är lång med en liten fin nötighet.
Passar till: Till kraftigare köttanrättningar och lättare kötträtter. Varför inte vitvinsbräserad majskyckling filé med vingräddsås och svampris
Framställning: Domaine de Vieux Télégraphe grundades av familjen Brunier 1898. Det är en av de bästa och mest berömda producenterna i Chateauneuf-du-Pape. Vinodlingen är belägen på sydsluttningar täckta med stora runda stenar som är kända för området. Stenarna bidrar till en gynnsam temperaturutjämning under dygnet. Rankorna har en medelålder på hela 35 år vilket bidrar till koncentrerade smaker i vinet. Skördeuttaget hålls lågt och endast de bästa druvorna väljs ut till vintillverkningen. Druvorna pressas väldigt försiktigt. Vinanläggningen är mycket modern och byggd så att man kan undvika att pumpa musten. 80% av musten jäser i temperaturkontrollerade ståltankar och 20% i 3-5 år gamla ekfat. Vinet buteljeras efter drygt 1 års lagring.
Lagring: Vinet är utmärkt att dricka nu som ungt men klarar flera års lagring om bra lagringsmöjligheter finns. Smakerna kommer att bli mer mogna och komplexa samtidigt som syran kommer att bli mjukare.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 399 Kr 8638201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer