Graham Beck The Ridge Syrah - 2005

RÖDA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Robertson Sydafrika
Druva
Syrah
Senaste betygen
Årgångar
2005
2006
Druvsorter: 100% Syrah
Framställning: Druvorna kommer uteslutande från vingården The Ridge på de östra sluttningarna av Rooiberg. De skördas under första veckan av mars. Efter krossning jäses musten med skalen vid 26 grader under 8-10 dagar med överpumpning av skalkrosset två gånger per dag. Vinet får sedan mogna i amerikanska (75%) och franska (25%) ekfat under 14 månader. Vinet buteljeras utan att filtreras.
Utseende: Ung, mörk purpurröd färg.
Doft: Medelstor, något djup , koncentrerad och fruktig doft med inslag av mörka vinbär och rostade fat. Med luft växer doften.
Smak: Drygt medelfyllig, modern och ren smak med en fin mörk bärfrukt, en gnutta fruktsötma - inte minst från ekfaten, som också är aningen brända - och med en lång, generös och fruktdriven eftersmak som bjuder på en liten ekfatsbeska.
Användningsområden: Ett utmärkt vin till de flesta smakrika rätter av mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör. Smaksätt gärna maten med sydfranska örtkryddor och vitlök. Välj gärna glas med stor kupa för bästa behållning av vinets aromer.
Liknande artiklar
Kommentarer