De Martino Legado Sauvignon Blanc - 2005

VITA VINER 13.5%
Domaine
Skapades 2008-04-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Chile Maipo
Druva
Sauvignon Blanc
Senaste betygen
Området: Berömda Maipo Valley ligger i centrala Chile, strax öster om Santiago. Chile har av många ansetts som vinodlarens paradis. Stabilt klimat med varma dagar och svala nätter, lämplig jordmån samt frånvaron av vinlusen, phylloxera vastratix, är de främsta anledningarna. Tidigare har de höga förväntningarna inte alltid uppfyllts, oftast beroende på för höga skördeuttag eller undermålig vinifiering. Nu talas det dock om »andra vågen« från Chile. Vinerna uppvisar hög kvalitet i förhållande till priset, med stora exportframgångar som följd – inte minst här i Sverige.
Producenten: De Martino är en av Chiles få kvarvarande familjeägda vinfirmor, som nu drivs av tredje generationen de Martino. Familjen kom från Italien för över 60 år sedan och har sedan dess framgångsrikt bedrivit vinframställning i Maipodalen. Idag äger företaget över 300 hektar förstklassiga vingårdar och räknas som ett av de modernaste och mest välutrustade i Chile. En stor andel av vingårdarna odlas numera med ekologiska metoder, och ett stort miljöengagemang präglar firman. Både franska och amerikanska ekfat används vid lagringen av firmans Reserva-viner.
Vinet: Legado Sauvignon Blanc är framställt av 100 % sauvignon blanc från Maipodalen. Noggrant utvalda druvor med låt skördeuttag ger bra koncentration och komplexitet. Ingen fatlagring sker för Legado Sauvignon Blanc.
Karaktär: Legado Sauvignon Blanc har en klar ljusgul färg. Doften är stor med tydlig sauvignonkaraktär av nässlor, krusbär och med fin komplexitet. Smaken är medelfyllig, mycket torr frisk och fruktig med god lång eftersmak. Serveras vid 10-12°C.
Serveras: Legado Sauvignon Blanc passar utmärkt till skaldjur och fiskrätter. Prova gärna till en fisksoppa med saffran.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8822201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer