De Martino Single Vineyard Syrah - 2003

RÖDA VINER 14%
Domaine
Skapades 2008-04-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Colchagua
Druva
Syrah
Senaste betygen
Producenten: De Martino är en av Chiles få kvarvarande familjeägda vinfirmor, som nu drivs av tredje generationen de Martino. Familjen kom från Italien för över 60 år sedan och har sedan dess framgångsrikt bedrivit vinframställning i Maipodalen. Idag äger företaget över 300 hektar förstklassiga vingårdar och räknas som ett av de modernaste och mest välutrustade i Chile. En stor andel av vingårdarna odlas numera med ekologiska metoder, och ett stort miljöengagemang präglar firman. Både franska och amerikanska ekfat används vid lagringen av firmans Reserva-viner.
Vinet: De Martino Single Vineyard Syrah kommer från området Colchagua, sydväst om Santiago. Single Vineyard-serien består av viner av exceptionell kvalitet. Vingårdslägena har under många år minutiöst selekterats för att passa respektive druvsort vad gäller jordmån och klimat Med låga skördeuttag och klonselektering får man mycket koncentrerade och komplexa viner med god lagringspotential.
Karaktär: Single Vineyard Syrah har en vacker rubinröd färg. Doften är generös lätt rökig med bra fruktighet. Smaken är fyllig, ganska mjuk och balanserad med integrerad fatkaraktär och god, lång eftersmak.
Serveras: Serveras vid 18°C. Single Vineyard Syrah är utmärkt till både nöt– och fläskkött. Prova gärna till pannbiffar med gräddsky och potatispuré.
Lagring: Gott att dricka nu, men utvecklas med några års lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 159 Kr 8830201 Beställning
Kommentarer