Château Grand-Puy-Lacoste - 2006

RÖDA VINER 12%
Sigva
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Pauillac
Senaste betygen
Årgångar
2005
2006
2009
Druvor: 100% Chardonnay.
Karaktär: Ren, fräsch och svalt äpplig doft med inslag av citrus och mandel. Smaken är medelfyllig, mer intensiv i smaken än i doften, med en ren och frisk syra och med en fruktighet som tangerar det söta lite grann, främst citrus och äpplen, och med en stålig renhet i eftersmaken
Passar till: Det här vinet har en smakmässig likhet med vinerna från Chablis, och kan därför också serveras på liknande sätt. Således passar det bäst till eleganta rätter av främst fisk, som gärna får vara smaksatt med citrus och vitt vin för att balansera vinets friska syra. Man kan gärna använda sig av mussel- eller ostronfond som bas i såsen för att spegla vinets fina mineralton. Undvik sötma i maträtten.
Vininflikation: Skörd i februari. Kalljäsning i rostfria ståltankar under 21 dagar för att sedan lagras vidare med sin jästfällning under 90 dagar. Ingen malolaktisk jäsning skedde.
Vinmakare: John Loubser
Producenthistorik: Steenberg som betyder berget av sten,grundades av änkan Catharina som vid 22-års ålder 1662 kommer till Kap med båt från Lübeck utklädd till man. Hon gifter sig med Hans Ras som senare blir uppäten av ett lejon. Hennes tredje man mördas av en hottentott och den fjärde trampas ihjäl av en elefant. Inte mycket avskräckte Catharina, hon gifter sig en femte gång nu med en tysk. 1682 får de arrendera marken där Steenberg idag står med vinhus, restaurang, hotell och golfbana.
Området: Constantia är ett litet vindistrikt där klimatet är svalare och fuktigare än resten av Coastal Region. Detta gör att druvorna mognar långsammare och skörden sker oftast tre veckor senare än i Stellenbosch, som ligger ca 25 minuter bort.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 579 Kr 9802301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer