Betyg
20
Ursprung
TysklandTillverkningssätt
Ofiltrerad Opastöriserad Flaskjäst ÖverjästStil
HefeweizenHumle
Hallertau
Smakbeskrivning: Stor typisk veteölsdoft med inslag av kryddor och rostat vete. Smakrikt veteöl med liten beska och syrlig eftersmak.
Passar till: Veteöl harmonierar utmärkt med mat. Särskilt bra till milda maträtter som kokt fisk eller fågel. Detta öl vann också när Systembolaget testade bästa dryck till Leif Mannerströms Ansjovisfyllda strömmingsflundra med gräslökssås, Sveriges Nationalrätt 1998.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner. Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Hefe-weissbier innebär att ölet är ofiltrerat och grumligt av jästfällning. Detta gör ölet mycket smakrikare och den typiska veteölssmaken kommer fram bättre. Lagen säger att weissbier måste bryggas på minst 50 % vetemalt. Franziskaner använder en något högre halt, men andelen varierar beroende på årets förutsättningar. Resterande är en blandning av ljus och lätt rostad kornmalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Passar till: Veteöl harmonierar utmärkt med mat. Särskilt bra till milda maträtter som kokt fisk eller fågel. Detta öl vann också när Systembolaget testade bästa dryck till Leif Mannerströms Ansjovisfyllda strömmingsflundra med gräslökssås, Sveriges Nationalrätt 1998.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner. Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Hefe-weissbier innebär att ölet är ofiltrerat och grumligt av jästfällning. Detta gör ölet mycket smakrikare och den typiska veteölssmaken kommer fram bättre. Lagen säger att weissbier måste bryggas på minst 50 % vetemalt. Franziskaner använder en något högre halt, men andelen varierar beroende på årets förutsättningar. Resterande är en blandning av ljus och lätt rostad kornmalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 19 Kr | 168701 | Ordinarie |
30000 ml | 1417 Kr | 7176206 | Beställning |
Kommentarer
Henric
xmicke
Hopper
Eizen
jonas861
RollE2k
nazzty
dildoe
LinMik2011
ipamange
Hefeulven
Hefeulven
knackwurst
Blomsternisse
Mikael8212
skylt
GAISAke
hammarnet
b.andersson
dhanjel