Gavi dei Gavi La Scolca - 2007

VITA VINER 12%
Wester Wine & Food AB
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien Gavi
Druva
Cortese
Senaste betygen
Årgångar
2007
2009
Kvalitet: DOCG
Druvsort: Cortese 100%
Serveras vid: 12-14º C
Passar till: Utmärkt till alla olika maträtter. Såväl till traditionella vitvinsmenuer med fisk, svärdfisk och skaldjur som till ljust kött ,fågel och lätta kötträtter. Också idealisk som aperitif.
Beskrivning: I över 30 år har den välrenommerade producenten La Scolca satt standarden för högklassiga italienska vita viner. I och med lanseringen 1966 av gårdens eleganta och intensiva Gavi dei Gavi som produceras från de äldsta vinodlingarna ( över 60 år) i den 25 hektar stora vingården var legenden, Gavi dei Gavi-La Scolca, etablerad. Under ledning av och stöd av dr Giorgio Soldati, son till grundaren Vittorio, är La Scolcavinerna fortfarande förknippade med de bästa och finaste restaurangerna, både i Italien och över hela världen. Så sent som i november -06 serverades La Scolcavin på premiären i Berlin av den senaste James Bondfilmen.
Gavi dei Gavi har en intensiv, lång ihållande doft som går från frukt till blommigt i olika utvecklingsskeden. Mycket typisk smakaccent av flinta, mandel och hasselnöt mot slutet.
Övrigt: Ett av två (det enda vita) italienska viner som finns med på Orientexpressens vinlista.
Liknande artiklar
Kommentarer