Betyg
0
Senaste betygen
Årgångar
2004 |
2009 |
Produkttyp: Vita viner - torra
Ursprung: Savigny-lès-Beaune, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike
Färg: Ljus gul.
Doft: Mycket frisk, chablislik frukt med lätt rökig, fatjäst ton och inslag av citrus och mineral.
Smak: Läckert fruktig smak med vag fatton och hög fin syra i balanserad stil, inslag av päron, persika och grapefrukt. "Friskt & fruktigt".
Passar till: Fisk och skaldjur, fågel.
Tillverkning & lagring: Efter pressning får musten macerera vid 12° över natt och överförs sedan med skalmassan på fat (15% nya) för att jäsa med naturlig jäst. Jäsningen tar cirka 40 dagar, varefter omrörning görs en gång i veckan fram till juni. Omdragning och slutlig blandning sker i juli innan vinet klaras, filtreras och buteljeras. Kan sparas 2-3 år.
Ursprung: Savigny-lès-Beaune, Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrike
Färg: Ljus gul.
Doft: Mycket frisk, chablislik frukt med lätt rökig, fatjäst ton och inslag av citrus och mineral.
Smak: Läckert fruktig smak med vag fatton och hög fin syra i balanserad stil, inslag av päron, persika och grapefrukt. "Friskt & fruktigt".
Passar till: Fisk och skaldjur, fågel.
Tillverkning & lagring: Efter pressning får musten macerera vid 12° över natt och överförs sedan med skalmassan på fat (15% nya) för att jäsa med naturlig jäst. Jäsningen tar cirka 40 dagar, varefter omrörning görs en gång i veckan fram till juni. Omdragning och slutlig blandning sker i juli innan vinet klaras, filtreras och buteljeras. Kan sparas 2-3 år.
Kommentarer