Lepanto Solera Grande Reserva

SPRIT 36%
Nigab
Skapades 2007-12-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Brandy
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Gyllene.
- Mycket komplex doft med inslag av choklad, valnötter och vanilj.
- Mycket smakrik och elegant brandy med kryddig ton och inslag av fat, nötter och plommon.
Passar till: Avec.
Lagring: Kan sparas men vinner inte på lagring.
Produkten: Lepanto skiljer sig från annan spansk brandy genom att vara gjord enbart på palominodruvor som växt runt Jerez (det vanliga är annars att göra brandyn på enkelt vitt vin från La Mancha). Lepanto destilleras två gånger i enkel panna till 60% och lagras sedan i en solera i ca 15 år. Faten i soleran är uteslutande sådana som tidigare använts till Tio Pepe fino, något som ger Lepanto en elegant och lätt kryddig ton.
Producenten: Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då engelsmannen Robert Blake Byass gick in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry. Förutom sherry producerar man vin på många andra håll i Spanien och är en av de ledande producenterna av brandy i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com

Området: I det flacka landskapet runt Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Palomino-druvorna som använts till Lepanto kommer uteslutande från albariza-vingårdar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 499 Kr 8936501 Beställning
Kommentarer