Betyg
1
Årgångar
2004 |
2009 |
Druvor: 100% Riesling.
Karaktär: Medelstor doft, fruktigt med mineralton och toner av aprikos och lime. Smaken är medelfyllig, ung och frisk, liten ton av exotiska dofter. Torr men med en diskret sötma i slutet. Ren och typisk.
Passar till: Medelkraftiga rätter av fisk och skaldjur. Även till kycklingrätter gärna med syrliga tillbehör för att matcha vinets syra.
Vininflikation: Skörd i april under den svalaste delen av dagen. Druvorna kom från utvalda vingårdar och fick kalljäsa separat med selek terade jästsorter under 14-21 dagar.
Vinmakare: Matt Thompson.
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Karaktär: Medelstor doft, fruktigt med mineralton och toner av aprikos och lime. Smaken är medelfyllig, ung och frisk, liten ton av exotiska dofter. Torr men med en diskret sötma i slutet. Ren och typisk.
Passar till: Medelkraftiga rätter av fisk och skaldjur. Även till kycklingrätter gärna med syrliga tillbehör för att matcha vinets syra.
Vininflikation: Skörd i april under den svalaste delen av dagen. Druvorna kom från utvalda vingårdar och fick kalljäsa separat med selek terade jästsorter under 14-21 dagar.
Vinmakare: Matt Thompson.
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Kommentarer
nlandin