Betyg
0
Senaste betygen
Gilgamesh
2018-06-02Robbowitch
2013-03-10Qui
2012-10-20Magniton
2012-03-28nohnohyeh
2010-08-14
Årgång: 2005. Ett år med mindre skörd och hög kvalitet. Det svala vädret i december påverkade blomningen och fruktsättningen och begränsade skördenivåerna. I mars var temperaturen normal och man fick lite mer regn än vanligt vilket lät druvorna mogna i lugn och ro. När det var dags för skörd var det svalare än vanligt men soliga och torra dagar gav extra smakrika druvor.
Vinberedning: Druvorna plockades i Marlborough i början av maj. Frukten har hanterats försiktigt och sedan kalljästs, vilket ger en mer utdragen jäsningstid. Detta bidrar till ett mer smakrikt vin. Jäsningen avbröts för att behålla en liten restsötma i vinet. Därefter följer en kort tid på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar.
Färg: Ljust gul med gröna reflexer.
Doft: Intensiva lime- och blomaromer med nektarin och vit persika i bakgrunden och lite kryddig kanel.
Smak: Torrt, lätt, fruktigt, friskt vin med medellång smak. Inslag av citron, gröna äpplen och en viss kryddighet.
Serveringstemp: ca 10-12°C. Hållbarhet: Passar bra att drickas ungt, men kan lagras till 2015.
Vin och mat: Passar utmärkt till löjrom, naturella skaldjur och kokt samt ångad fisk. Gemensamt för dessa rätter är att de har en viss sötma, vilket balanseras av den lilla restsötma som finns i vinet och ger en förträfflig kombination.
Producent: Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den kariga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.
Vinberedning: Druvorna plockades i Marlborough i början av maj. Frukten har hanterats försiktigt och sedan kalljästs, vilket ger en mer utdragen jäsningstid. Detta bidrar till ett mer smakrikt vin. Jäsningen avbröts för att behålla en liten restsötma i vinet. Därefter följer en kort tid på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar.
Färg: Ljust gul med gröna reflexer.
Doft: Intensiva lime- och blomaromer med nektarin och vit persika i bakgrunden och lite kryddig kanel.
Smak: Torrt, lätt, fruktigt, friskt vin med medellång smak. Inslag av citron, gröna äpplen och en viss kryddighet.
Serveringstemp: ca 10-12°C. Hållbarhet: Passar bra att drickas ungt, men kan lagras till 2015.
Vin och mat: Passar utmärkt till löjrom, naturella skaldjur och kokt samt ångad fisk. Gemensamt för dessa rätter är att de har en viss sötma, vilket balanseras av den lilla restsötma som finns i vinet och ger en förträfflig kombination.
Producent: Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den kariga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 99 Kr | 649801 | Ordinarie |
Kommentarer