Betyg
16
Ursprung
BelgienTillverkningssätt
Barrel aged Opastöriserad Flaskjäst Brettanomyces SpontanjästStil
Fruktöl Lambic - FruktSenaste betygen
Gargh
2016-10-22Calecaneus
2016-09-02LinusBergman
2016-09-02Bonne1978
2016-07-31Habling
2016-03-04
Typ: Spontanjäst fruktöl
Smakbeskrivning: Stor, frisk och fruktig äppeldoft med inslag av kanel. Söt och frisk smak med ölkänsla och tydlig karaktär av äpplen och en antydan av fläder. Fruktig och frisk eftersmak.
Passar till: En uppfriskande drink, som aperitif eller bara för att släcka törsten.
Övrigt: I Senne-dalen sydväst om Bryssel brygger man öl utan att tillsätta jäst. Ölet spontanjäser med hjälp av de jästsvampar och andra mikroorganismer som finns naturligt i luften. Denna typ av öl kallas för lambic. I åtta generationer, sedan 1809, har familjen Lindemans ägt en farm i Viezenbeek, en by i närheten av Bryssel. Familjen odlade vete och råg, två viktiga ingredienser i lambicöl. Under vinterhalvåret då det var mindre jobb på farmen ägnade sig familjen åt att brygga lambic. Deras öl blev populärt och år 1930 slutade familjen med odlingen och ägnade sig på heltid att brygga öl. Samtidigt introducerande man Lindemans Kriek , körsbärsöl, och Lindemans Gueuze, lagrad lambic. Idag driver bröderna René och Nestor Lindemans bryggeriet. Under åren har man utökat sortimentet med fler olika typer av spontanjästa öl, främst olika fruktöl. Lindemans Apple är det senaste tillskottet ett öl som görs av spontanjäst lambicöl som får jäsa en andra gång med tillsatt äppelmust. Det är lätt filtrerat, men inte pasteuriserat och utvecklas på flaskan. En viss fällning kan förekomma.
Smakbeskrivning: Stor, frisk och fruktig äppeldoft med inslag av kanel. Söt och frisk smak med ölkänsla och tydlig karaktär av äpplen och en antydan av fläder. Fruktig och frisk eftersmak.
Passar till: En uppfriskande drink, som aperitif eller bara för att släcka törsten.
Övrigt: I Senne-dalen sydväst om Bryssel brygger man öl utan att tillsätta jäst. Ölet spontanjäser med hjälp av de jästsvampar och andra mikroorganismer som finns naturligt i luften. Denna typ av öl kallas för lambic. I åtta generationer, sedan 1809, har familjen Lindemans ägt en farm i Viezenbeek, en by i närheten av Bryssel. Familjen odlade vete och råg, två viktiga ingredienser i lambicöl. Under vinterhalvåret då det var mindre jobb på farmen ägnade sig familjen åt att brygga lambic. Deras öl blev populärt och år 1930 slutade familjen med odlingen och ägnade sig på heltid att brygga öl. Samtidigt introducerande man Lindemans Kriek , körsbärsöl, och Lindemans Gueuze, lagrad lambic. Idag driver bröderna René och Nestor Lindemans bryggeriet. Under åren har man utökat sortimentet med fler olika typer av spontanjästa öl, främst olika fruktöl. Lindemans Apple är det senaste tillskottet ett öl som görs av spontanjäst lambicöl som får jäsa en andra gång med tillsatt äppelmust. Det är lätt filtrerat, men inte pasteuriserat och utvecklas på flaskan. En viss fällning kan förekomma.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
250 ml | 16 Kr | 162603 | Ordinarie |
250 ml | 18 Kr | 8300103 | Beställning |
Kommentarer
GAISAke
Martro
Myspanda
Kaminos
jonas861
Gibbon
RollE2k
m81mlm
dildoe
purju
niklassthlm
slaskhinken
Mamoth
balder
lasseg
Ronny T